Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

STEM program

STEM program

STEM označava kraticu za područja koje se bave znanošću, tehnologijom, inženjerstvom i matematikom. Ali kako  znanost povezati s predškolskom dobi, je li prerano da djeca upoznaju takve pojmove. Odgovor je ne, za znanost nikad nije prerano!

Kada se okrenete oko sebe načini djelovanja prirodnih pojava i elemenata su svuda oko nas. Primjerice kako funkcionira telefon i kako glas može putovati iz jednog dijela svijeta u drugi. Kako možemo puštati vodu iz slavine na 10. katu, zašto je nebo plavo… Pitanja je bezbroj, a djeca već intuitivno pitaju zašto tako stvari funkcioniraju. Stoga smo u našem vrtiću organizirali kraći program STEM-a koji je namijenjen djeci od 3 godine do polaska u školu. Stem pristup potiče djecu na interdisciplinarno učenje, potiče dječju znatiželju, istraživanje, logičko promišljanje, razvija vizualnu percepciju, logičko-matematičke vještine, orijentaciju u prostoru, spoznajni razvoj, maštu i kreativnost i prije sve zabavan je. U ovom programu osim svakodnevnih praktičnih aktivnosti  koristimo i Lego Stem i Lego Education materijale. A naši voditelji posebno su educirani i za primjenu mTiny edukacijskog seta, malih robota koje uče programirati i pokretati.

Ukoliko ste zainteresirani za uključivanje u ovaj program javite nam se i otkrijte kako izraditi svoje kristale ili zašto limun provodi struju.  

Nositelji programa: Odgojitelji dječjeg vrtića Mali istraživač sa završenom edukacijom za provedbu aktivnosti za LEGO STEM, LEGO EDUCATION MATERIJALIMA I MTINY EDUKACIJSKIM SETOM.

 

Obratite nam se...

Naš je dječji vrtić mjesto u kojem dijete ima mogućnost proživjeti svoje djetinjstvo u čitavoj svojoj punini.

Kontaktirajte nas