Pristupačnost
Pristupačnosti
loading
Testiranje za školu
15/02/2023

Testiranje za školu

Poštovani roditelji naših predškolaraca, 

sva djeca školski obveznici (rođeni 2016. - 31.3.2017.) prije upisa u školu trebaju proći postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta (tj. liječnički pregled i razgovor u školi).

Djeca školski obveznici s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su za školsku godinu 2022./2023. dobila odgodu upisa u školu, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu od 1. veljače do 15. travnja.

Ostala djeca školski obveznici trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja.

Roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva (tj. sa školom) dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

U privitku možete pronaći podatke o nadležnim ambulantama školske medicine i upisnim područjima.

ODGODA UPISA U ŠKOLU

Ako želite odgoditi upis svojeg djeteta u prvi razred, svejedno morate proći cijelu proceduru upisa.

Obavijestite stručni tim Vrtića o tome te će oni procijeniti Vaše dijete i napisati službeno mišljenje. S mišljenjem možete ići na liječnički pregled i testiranje u školi, na kojima ćete napomenuti da ste tražili odgodu upisa u školu.

RANIJI (PRIJEVREMENI) UPIS U ŠKOLU

Raniji upis u školu mogu tražiti i roditelji djece koja nisu školski obveznici i koja su rođena nakon 31.3.2017., a najkasnije 31.8.2017. godine.

U slučaju želje za ranijim upisom u školu, također ćete s djetetom trebati proći cijelu proceduru upisa. Kao i odgodu, i raniji upis potrebno je najaviti vrtiću. Članovi stručnog tima procijenit će vaše dijete i napisati službeno mišljenje. S mišljenjem možete ići na liječnički pregled i testiranje u školi, na kojima ćete napomenuti da ste tražili prijevremeni upis u školu.

Također, pisani zahtjev za prijevremeni upis podnosite Gradskom uredu za obrazovanje (kojem pripadate prema mjestu stanovanja) najkasnije do 31. ožujka tekuće godine, koji će dijete uvrstiti u popis za utvrđivanje psihofizičkog stanja.

Ukoliko imate nejasnoća i dodatnih pitanja, svi članovi stručnog tima vam stoje na raspolaganju, putem službenih e-mail adresa i mobitela, dostupnih također na web stranici vrtića.

Srdačan pozdrav,

Stručni tim Dječjeg vrtića „Mali istraživač“

 

Povezane novosti

Radionice za roditelje
05/10/2023

Radionice za roditelje

Poštovani roditelji, Na početku ove pedagoške godine najavljujemo novinu u našoj ponudi - niz edukativnih radionica za roditelje...
Detaljnije
Uskršnja čestitka
04/04/2023

Uskršnja čestitka

Sretan Uskrs u krugu vaše obitelji od srca vam žele djeca i zaposlenici dječjeg vrtića Mali istraživač. 
Detaljnije
Nešto novo...
06/02/2023

Nešto novo...

Nova godina, novi početci, nove ideje i nova web stranica našeg vrtića. Ponosno vam predstavljamo i otvaramo našu novu stranicu s novim...
Detaljnije

Obratite nam se...

Naš je dječji vrtić mjesto u kojem dijete ima mogućnost proživjeti svoje djetinjstvo u čitavoj svojoj punini.

Kontaktirajte nas