Pristupačnost
Pristupačnosti
loading
Testiranje za školu
15/02/2023

Testiranje za školu

Poštovani roditelji naših predškolaraca, 

sva djeca školski obveznici (rođeni 2016. - 31.3.2017.) prije upisa u školu trebaju proći postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta (tj. liječnički pregled i razgovor u školi).

Djeca školski obveznici s već utvrđenim teškoćama u razvoju i djeca koja su za školsku godinu 2022./2023. dobila odgodu upisa u školu, trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u vremenu od 1. veljače do 15. travnja.

Ostala djeca školski obveznici trebaju pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u razdoblju od 31. ožujka do 15. lipnja.

Roditelj/skrbnik obvezan je prijaviti dijete za pregled u ambulanti nadležnog školskog liječnika, a s ostalim članovima stručnog povjerenstva (tj. sa školom) dužan je utvrditi termin pregleda u školi koju će dijete pohađati prema upisnom području.

U privitku možete pronaći podatke o nadležnim ambulantama školske medicine i upisnim područjima.

ODGODA UPISA U ŠKOLU

Ako želite odgoditi upis svojeg djeteta u prvi razred, svejedno morate proći cijelu proceduru upisa.

Obavijestite stručni tim Vrtića o tome te će oni procijeniti Vaše dijete i napisati službeno mišljenje. S mišljenjem možete ići na liječnički pregled i testiranje u školi, na kojima ćete napomenuti da ste tražili odgodu upisa u školu.

RANIJI (PRIJEVREMENI) UPIS U ŠKOLU

Raniji upis u školu mogu tražiti i roditelji djece koja nisu školski obveznici i koja su rođena nakon 31.3.2017., a najkasnije 31.8.2017. godine.

U slučaju želje za ranijim upisom u školu, također ćete s djetetom trebati proći cijelu proceduru upisa. Kao i odgodu, i raniji upis potrebno je najaviti vrtiću. Članovi stručnog tima procijenit će vaše dijete i napisati službeno mišljenje. S mišljenjem možete ići na liječnički pregled i testiranje u školi, na kojima ćete napomenuti da ste tražili prijevremeni upis u školu.

Također, pisani zahtjev za prijevremeni upis podnosite Gradskom uredu za obrazovanje (kojem pripadate prema mjestu stanovanja) najkasnije do 31. ožujka tekuće godine, koji će dijete uvrstiti u popis za utvrđivanje psihofizičkog stanja.

Ukoliko imate nejasnoća i dodatnih pitanja, svi članovi stručnog tima vam stoje na raspolaganju, putem službenih e-mail adresa i mobitela, dostupnih također na web stranici vrtića.

Srdačan pozdrav,

Stručni tim Dječjeg vrtića „Mali istraživač“

 

Related news

Something new...
06/02/2023

Something new...

New year, new beginnings, new ideas and a new website for our kindergarten. We proudly present and open our new site with new visuals and...
More
Cooperation with the department of psychology University of Humanities and Social Sciences
16/12/2022

Cooperation with the department of psychology

Am I good, bad, do I believe in myself and my abilities, in fact what I am - all this represents our self-esteem. Self-esteem is a...
More
Partnership with Ceip Bonavista School Spain
16/11/2022

Partnership with Ceip Bonavista School Spain

As part of the Erasmus+ project, the director and teacher of the Comunitat Educativa Bonavista Ontynient school from Spain visited us....
More

Contact Us...

Our kindergarten is a place in which a child has the opportunity to live their childhood to the fullest.

Contact us