Pristupačnost
Pristupačnosti
loading

Logopedski tretmani

Logopedski tretmani

Kako bismo pružili što kvalitetniju uslugu prihvata, povećali smo broj članova stručno razvojne službe našeg vrtića. Tako uz pedagoginju, psihologinju i zdravstvenog voditelja vrtića, od veljače 2018. godine imamo i  logopedinju Doru Pribanić Maldini. Umjesto Dore Pribanić Maldini, kao zamjena za rodiljni i roditeljski dopust, od rujna 2022. godine u našem je vrtiću logopedinja Ema Malešević, mag. logoped.

Prisustvo logopeda u vrtiću višestruko je korisno jer je kao stručnjak ovog profila  kontinuirano uključena u ukupan odgojno-obrazovni proces kako bi pružila podršku odgojiteljima u dijelu logopedske procjene svakog polaznika našeg vrtića na području vještina socijalne komunikacije (združena pažnja, komunikacijske funkcije i sredstva), jezičnog razumijevanja, jezične proizvodnje, govora (artikulacija pojedinih glasova, tečnost, ritam i tempo govora), glasa i procjene predvještina čitanja i pisanja (fonološka svjesnost, imenovanje, grafomotorika, vizualna percepcija, pripovijedanje). Zapošljavanje logopeda dodatno je motivirano podrškom i željom dijela roditelja da logopedsku procjenu i logopedske tretmane za određeno dijete provodimo u okviru vrtića.  Naša logopedinja provodi  logopedske procjene sve upisane djece, opservira djecu unutar odgojno-obrazovnog procesa, konzultira se s odgojiteljima i roditeljima te predlaže stručno djelovanje u odnosu na postavljenu procjenu. Nakon provedenih procjena, postoji mogućnost uključivanja djeteta u logopedski tretman u vrtiću.

Hoće li se roditelj odlučiti navedene tretmane provoditi u vrtiću ili u vanjskoj specijaliziranoj ustanovi, u potpunosti ovisi o osobnom odabiru roditelja na koji nikako ne utječemo.

Osobno smo mišljenja da logopedski tretmani u našem vrtiću:

  • omogućavaju djeci da u jutarnjim satima, kad su motivirana i odmorna, daleko lakše pristupaju logopedskim tretmanima (u poznatom okruženju)
  • omogućavaju roditeljima više slobodnog vremena nakon posla za provođenje s djecom, budući da je dijete logopedske vježbe već odradilo ujutro dok je bilo u vrtiću.

Ukoliko u bilo kojem trenu osjetite zabrinutost za jezično-govorno-komunikacijski razvoj Vašeg djeteta, slobodno kontaktirajte našu logopedinju telefonski ili putem elektroničke pošte.

Mob: +385 (0)91 444 8870

E-mail: logoped@mali-istrazivac.hr

Obratite nam se...

Naš je dječji vrtić mjesto u kojem dijete ima mogućnost proživjeti svoje djetinjstvo u čitavoj svojoj punini.

Kontaktirajte nas