Dječji vrtić Mali istraživač
Novosti MALIH ISTRAŽIVAČA

Novosti MALIH ISTRAŽIVAČA

Novosti i događanja

 • NOVINA U NAŠIM PROGRAMIMA

  07. ožujak 2018.

  NOVINA U NAŠIM PROGRAMIMA

  • STRUKTURIRANI ENGLESKI JEZIK

  Ponuda strukturiranog oblika učenja ENGLESKOG JEZIKA posljedica je želje roditelja ali i našeg osobnog promišljanja. Zamišljen je kao nadopunu postojećem situacijskom učenju engleskog jezika u koji su od upisa uključena sva djeca u našem vrtićiu . Strukturirani oblik nudimo djeci u dobi od treće godine života do polaska u školi .

  Izabrali smo OXFORDOV program ranog učenja engleskog jezika kao i radne listove koji prate ovaj program.

  Program će se provoditi  svake godine od 15. rujna do lipnja  kroz 8 mjesečnih ciklusa (64 sata). Djeca će se u program uključivati  2x tjedno po 45 min.

  Nositelji programa: Odgojitelji Dječjeg vrtića Mali istraživač  koji su u protekle dvije godine intenzivno pohađali školu stranih jezika Cvrčak , usvajali znaje jezika do razine B2 i C1 kako bi uz dodatne metodičke vježbe koje su prošli  u istoj školi stranih jezika postali vrsni nositelji svih kraćih jezičnih programa, pa i engleskog programa.

  • TALIJANSKI JEZIK

  Razlozi zašto učiti TALIJANSKI JEZIK su mnogobrojni:

  Talijanski jezik ubraja se u grupu romanskih jezika, službeni je jezik u nekoliko zemalja, a njime se koristi oko 70 milijuna ljudi. Peti je jezik po redu učenja stranih jezika u svijetu, što govori o velikom interesu za učenje i korištenje ovog stranog jezika. Dok su talijanska kultura i povijest ishodište umjetnosti, arhitekture, glazbe i kuhinje. Poznavanje stranih jezika neizbježna je sastavnica vremena u kojem živimo. Potreba odgoja za demokratizaciju osobito je važna, a pri tome strani jezici zauzimaju sve važnije mjesto. Razvoj novih medija i sredstava komunikacije doveo je do toga da danas prosječna osoba poznaje ljude diljem svijeta, da s njima komunicira, putuje, otkriva nove kulture, a pritom se komunikacija odvija na jeziku koji nije materinji.

  Program ranog učenja talijanskog jezika će se provoditi  svake godine od 15. rujna do lipnja  kroz 8 mjesečnih ciklusa (64 sata). Djeca će se u program uključivati  2x tjedno po 45 min.

  Materijal za učenje koji smo izabrali je Raccontami 1 libro koji će se kasnije nadopunjavati novim materijalima (u skladu s brzinom usvajanja talijanskog jezika svakog djeteta uključenog u ovaj program).

  Nositelji programa: Odgojitelji Dječjeg vrtića Mali istraživač  koji su u protekle dvije godine intenzivno pohađali školu stranih jezika Cvrčak , usvajali znaje jezika do razine B2  kako bi uz dodatne metodičke vježbe koje su prošli  u istoj školi stranih jezika postali vrsni nositelji svih kraćih jezičnih programa, pa i engleskog programa.

   

   

 • Želimo vam sretnu i uspješnu Novu godinu!

  02. siječanj 2018.

  Želimo vam sretnu i uspješnu Novu godinu, puno lijepih trenutaka, veselih događaja, igre i ljubavi!

 • Dječje likovno stvaralaštvo

  23. listopad 2017.

  Svijet dječjeg likovnog stvaralaštva fascinantno je područje, puno neočekivanog i nepredvidivog. Način na koji djeca stvaraju od svoje najranije dobi svojom svježinom i autentičnošću nadmašuje sva očekivanja, naravno, pod uvjetom da smo ga sposobni prihvatiti u njegovoj izvornosti.

  Antonija Balić Šimrak, Učiteljski fakultet, Zagreb

 • Rano učenje njemačkog jezika

  11. listopad 2017.

  Dragi roditelji,

  krenuli smo s novom godinom učenja njemačkog jezika. Veselimo se novim igrama, pjesmicama i pričama koje ćemo raditi tijekom ove godine. Na sljedećem linku možete pogledati uvodnu prezentaciju o kraćem programu

  https://prezi.com/view/vQJAojnZ4XDVxqrZsFwL/

   

   

   

   

   

 • Play, sing and learn

  02. listopad 2017.

  U petak 29.9.2017. u popodnevnim satima našim vrtićem odjekivale su engleske priče i pjesmice. I ove godine nastavili smo s ciklusom edukacija metodike engleskog jezika, puno naučili i dobro se zabavili :)